ΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΤΗς ΕΛΙΑΣ
ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΣΗΜΟ
ΛΑΔΙ

Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Το 1933 ιδρύεται η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας. Κάτω από τη στέγη του μπαίνει το σύνολο σχεδόν των αγροτών της περιοχής. Συγκεντρώνει την παραγωγή του λαδιού και τη διοχετεύει στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η ποιότητα είναι εξαιρετική, και οι διακρίσεις, τα βραβεία κύρους, είναι συνεχόμενα.

Σήμερα, με την δημιουργία της εταιρείας “Έλαια Σητείας – LASITIA”, το κορυφαίο και αυθεντικό ελαιόλαδο Σητείας έρχεται με νέα προσέγγιση να επανακαθορίσει τα ποιοτικά δεδομένα στο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο. Να αποδείξει πως η εξαιρετικά υψηλή ποιότητα μπορεί να είναι προσιτή ώστε ο καθένας να έχει στο τραπέζι του ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου.

Το λάδι είναι χρυσός σε χαμηλή τιμή

Μανώλης Χατζηγεωργίου
Ελαιοπαραγωγός

Από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου στα λιόδεντρα. Μία ζωή δική μου, των γονιών μου και των παππούδων τους είναι όλη στους ελαιώνες. Χαρές και λύπες εκεί για περισσότερα από 150 χρόνια. Αλλά πάντα βγάζαμε καλό λάδι και αυτό είναι που μετράει

Μαθιός Παξιμαδάκης
Ελαιοπαραγωγός

Το ελαιόλαδο είναι ζωή, αλλά είναι και μία κερδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα. Τώρα στέλνουμε ξανά ένα πραγματικά καλό λάδι στα πέρατα του κόσμου, μέχρι την Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Αμερική

Θανάσης Μανετάκης
Bιοκαλλιεργητής

EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Στην καρδιά του Σητειακού ελαιώνα και σε έκταση τριών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, βρίσκονται οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας για την επεξεργασίας του ελαιόλαδου. Με τρεις γραμμές παραγωγής έχουμε τη δυνατότητα να εμφιαλώσουμε 90 τόνους εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο την ημέρα και να φτάσουμε έτσι τους 15.000 τόνους ανά έτος, που ιστορικά είναι και η μεγαλύτερη παραγωγή της ελαιοπαραγωγικής ζώνης!

Κάθε Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο της LASITIA εμφιαλώνεται στις εγκαταστάσεις αυτές με απόλυτη διασφάλιση των συνθηκών διαφύλαξης της ποιότητας σε όλα τα στάδια αποθήκευσης και εμφιάλωσης. Οι δεξαμενές αποθήκευσης του ελαιολάδου διαθέτουν πλήρωση με άζωτο έτσι ώστε το προϊόν να μην έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο και να διατηρεί στο ακέραιο τα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά του μέχρι και τη στιγμή της εμφιάλωσης αλλά και μετά από αυτή.

Στο εργοστάσιο βρίσκεται και ένα πλήρως εξοπλισμένο μοντέρνο εργαστήριο για τον ποιοτικό έλεγχο του ελαιόλαδου αλλά και άλλων σημαντικών παραμέτρων της καλλιέργειας και της ελαιοκομίας.

 

Είναι σημαντικό να έχεις
το καλύτερο λάδι,
είναι όμως σπουδαίο να το μοιράζεσαι
με όλο τον κόσμο!

Γιώργος Κονδύλης
CEO
ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην Πολιτική Απορρήτου.